Детски зимен празник на х.Бузлуджа

Детски зимен празник на х.Бузлуджа


Туристическо дружество „Сърнена гора“, гр. Стара Загора, със съдействието на Община Стара Загора, има удоволствието да Ви покани на Детски зимен празник, който ще се проведе на поляната до хижа Бузлуджа („малка“), в подножието на историческия връх. Началото на празника ще бъде в 11:00 часа, на 16 февруари 2019 год., събота.
На празника ще има състезания с шейни, спортно ориентиране, семейно сърфиране с лодка по снега, зимна щафета, изработване на снежни фигури, демонстрации на Планинската спасителна служба и други забавления. Ще Ви очакваме на поляната до хижа Бузлуджа („малка“) заредени с добро настроение и подходящо екипирани за зима. От нас очаквайте много приятни изненади, весели игри, музика, танци, награди, както и безплатен топъл чай през целия ден. Доведете Вашите деца, доведете техни съученици, братовчеди, приятели – всички, които имат желание да се забавляват на снега. За Ваше удобство, организирали сме безплатен транспорт, с автобуси, които ще тръгнат от гр. Стара Загора – паркинга зад Драматичен театър „Гео Милев“, в 9:00 часа. Тъй като местата в автобусите са ограничени, организирано е предварително записване на тел. 0882 966 462 и 0883 225 055. Можете да дойдете и с лични автомобили. Ще Ви очакваме на заснежената поляна до хижа „Бузлуджа“ („малка“). Дори и да няма достатъчно сняг, игрите пак ще се проведат, така че не пропускайте в съботния ден да бъдете на поляната при хижа Бузлуджа („малка“).
Събитието е част от Ден на зимното предизвикателство 2019, който се организира от Българска асоциация „Спорт за всички“, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.