Национален преглед на спортно-туристическите дисциплини и туристическите сръчности и умения -яз.Копринка 10.09.2019

Национален преглед на спортно-туристическите дисциплини и туристическите сръчности и умения -яз.Копринка 10.09.2019


През изминалия уикенд, край язовир Копринка се проведе Национален преглед на спортно-туристическите дисциплини и туристическите сръчности и умения за купата на Българска федерация по туризъм. В нея участие взе Младежката секция към Туристическо дружество „Сърнена гора“. Младежите бяха на този преглед за първи път и не познаваха отделните игри, въпреки това, те успяха да спечелят призови места в някои от дисциплините. Лагерът беше построен около хотел Роза до язовир Копринка, където се проведоха повечето състезания. Игрите включваха:
– Построяване на палатка за време – І-во и ІІІ-то място за двата отбора на Младежката секция, като първият отбор постави абсолютен рекорд със своите 39 секунди!
– Туристическо колоездене (държавно първенство) – І-во и ІІ-ро място за Борислав Бояджиев на Туристическото коло-рали.
– Комплексна туристическо щафета (каране на колело, бягане 800 м, въжен мост, препятствия и спринт) – ІІ-ро място.
– Улов на риба – ІІІ-то място за Ростислав Огнянов.
– Теглене на въже – ІІ-ро място.
– Скачане с чували – І-во и ІІ-ро място.
– Воден слалом в тихи води – възхитителен дебют на Денис Иванов.
– Приготвяне на зеленчукова супа – два отбора от нашето дружество – Паола и Екатерина от Младежите и Кета и Милка от Клуба по Пешеходен туризъм.
В общото класиране нашите младежи са с Трето място, множество индивидуални медали и Купа от Българска федерация по туризъм.
По време на тридневния лагер край язовир Копринка Младежите се запознаха с много свои връстници от цяла България, както и с членове на други Туристически дружества. Разира се, един такъв форум на открито не преминава без вечерните забавления край лагерния огън, песни, танци и игри.
Поздравления за всички участници! Браво на Вас!