Съзтезание по ски алпинизъм<br> резултати и снимки

Съзтезание по ски алпинизъм
резултати и снимки


Състезанието по ски-алпинизъм за Купа Сърнена гора е включено в годишния календарен план на Българската федерация по катерене и алпинизъм и се проведе на 28.02.2015г. на Рилски езера. В него взеха участие 29 състезатели от цялата страна. Маршрут А – 16 състезатели и Маршрут Б – 13 състезатели.

В подготовката и направата на трасетата взеха участие почти всички членове на клуба по ски-туризъм към Туристическо дружество Сърнена гора. Подготовката и организацията за мероприятието започна от 24.02.2015г. и завърши на 01.03.2015г.

Състезанието се проведе при добри метеорологични условия. От клуба по ски туризъм към ТД Сърнена гора взеха участие шест състезатели – Стефан Вътев, Борис Гацин, Димитър Аврамов, Момчил Димитров, Никола Пашовски и Михаил Димитров. Най-младото попълнение, само от месец член на клуба по ски туризъм Борис Гацин се представи много добре и зае пето място в класирането в Б група, като с това победи дългогодишни състезатели в тази дисциплина. Имахме достатъчно съдии по постовете, лекар – със съдействието на д-р Владо Пашовски и планински спасители Цветан Стефанов и Росен Тотев. В организацията и провеждането на състезанието взеха участие членове на Клуба по ски-туризъм както и членове на АК Железник към ТД Сърнена гора. На първенците в А и Б група бяха раздадени парични награди а на всички участници в състезанието малки предметни награди. След състезанието се проведе другарска среща в която участваха всички състезатели, съдии, организатори и гости на мероприятието.

Резултати купа Сърнена гора, ски алпинизъм