Традиционен зимен празник на ТД „Сърнена гора“

Традиционен зимен празник на ТД „Сърнена гора“


Уважаеми приятели,
Каним Ви в неделя, на 21 януари, на Традиционния ЗИМЕН празник на Туристическо дружество „Сърнена гора“, гр. Стара Загора, който се провежда ежегодно, в един от последните уикенди на месец януари, на Туристическия заслон край ж.п. спирка Бъзовец, в Тревненска Стара планина (до параклис „Вяра, Надежда, Любов“). Ще пътуваме с влак, ще се поразходим в околностите на спирка Бъзовец, ще изпием по чаша греяно вино, ще се забавляваме. За вашето настроение е приготвена викторина с награди. Прогнозите са в събота да падне около 20-30 см сняг, така че при наличие на достатъчно снежна покривка ще направим и няколко снежни игри за доброто ни настроение.
Начало на празника: около 12:00-12:30 часа.
В района можете да се поразходите на доста места, например в следните варианти (разбира се, не само по тях, пътеки и пътечки наоколо коооолкото искате):
1. Слизане от влака на гара Кръстец и разходка до Туристическия заслон край спирка Бъзовец – около 1 час (по път през гората).
2. Разходка от Туристическия заслон до вр. Бъзовец и панорамната площадка край него и обратно – около 1 час в двете посоки.
3. Разходка от Туристическия заслон до вр. Голям кръстец и параклиса Св. Иван Рилски и обратно – около 1 час и 30 минути.
Вариантите за пътуване:
Гара Стара Загора – спирка Бъзовец: влак заминава в 7:15 часа и в 10:10 часа.
Спирка Бъзовец – гара Стара Загора: влак заминава в 13:16 часа и в 16:15 часа.
Имайте предвид, че в неделя температурите ще бъдат ниски, между -7° и -4°, ще бъде леко облачно, с малко слънце, но и с вятър около 9-10 м/с, към момента снежна покривка в района на спирка Бъзовец липсва, но вероятно (по прогноза) до неделя ще навалят около 20-30 см сняг.
Молим ви да се екипирате подходящо за зимните условия, особено добре се подгответе за отрицателните температури.
Очакваме Ви, заповядайте!