3-ти март – най-българския празник!

3-ти март – най-българския празник!


Тази година се навършиха 140 години от епичните боеве на Шипка, Стара Загора, Плевен. Една годишнина, която няма как да остави безразлично всяко българско сърце.
Както всяка година на 3-ти март и тази година ТД „Сърнена гора” – гр.Стара Загора взе участие в тържественото посрещане на българския празник. Членовена Дружеството и граждани, заредени с бодро и приповдигнато настроение се присъединиха към многохилядното тържество на връх Шипка. Особено активни бяха планинарите от младежката секция на клуба по пешеходен туризъм към Дружеството. Вееха се знамена, пееха се патриотични песни, полагаха се цветя на паметника на върха. Чудесно е да виждаш тези млади хора толкова активно участващи в тържеството. Човек си казва, че има надежда за България, когато е сред тях. Някак те зареждат с много оптимизъм.
Самото тържество по случай светлия празник тази година беше много добре организиран. Нямаше го хаоса и отчасти националистическите изблици от минали години, подплатени с много бира. Наистина организаторите от Казанлък и Габрово се бяха постарали празникът да мине добре. И речите на политиците (в лицето наПрезидента на републиката и кмета на Казанлък) бяха много прочувствени, съдържателни и сбити, без излишно дърдорене. Патриарсите на Русия – Кирил и България – Неофит отслужиха тържествен молебен за бойците загинали за нашата свобода.
Беше един чудесен слънчев празник.