Туристическо дружество "СЪРНЕНА ГОРА" Стара Загора

Форум на кпубовете на ТД Сърнена Гора
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 5:36 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Клубна среща
МнениеПубликувано на: Пон Яну 28, 2013 11:13 pm 

Дата: 08.02.2013 г.
Място: ТД Сърнена гора, бул. Цар Симеон Велики 62
Час: 18:00 (Моля бъдете точни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Моля всички, които се вълнуват от "клубния живот" да присъстват! Желателно е всички "актуални" членове да се включат в дискусията. И нека всеки, който има мнение по даден въпрос го представи пред всички, а не "зад кулисите", създавайки само интриги!

Надявам се до тогава да има повече РЕДОВНИ членове!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Клубна среща
МнениеПубликувано на: Вто Яну 29, 2013 11:24 pm 

Относно клубния живот, мисля че е достатъчно красноречиво отсъствието на каквато и да е тема или коментар по тема засягаща катеренето в свободното време, т.е. от началото на септември 2012, когато беше ДП по алпинизъм на Мальовица, досега включително няма и един ред написан за това кой къде ще ходи, с кого, как и т.н. "Пълно клубно затъмнение". Почвам да си мисля, че клуб вече няма, или пък всеки си е намерил с кого да катери и други не му трябват и оттам защо пък да се обаждат. Може би е важно да носиш точки на клуба с цел поне да се оправдаеш, че допринасяш за "Многоточието", което води и до повече "Многомъние". И незнам докога трябва да се търпи това положение.

От гореспоменатото могат да се посочат няколко теми за обсъждане на предстоящата клубна сбирка, че да видим това затъмнение ще изчезне ли или не.

Към Управителния съвет на клуба имам молба да ни предостави Годишен финансов отчет за 2012 г. и да се обсъди новата 2013 г. и каква е стратегията на Ръководството.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 01, 2013 3:02 pm 

Що се отнася до някакви си затъмнения, то явно това важи за някои вероятно самоизолирали се хора. Всеки, който има желание да се изкатери някъде може да разбере своевременно къде, кога и как, ако поне идва на стена или ползва мобилен телефон примерно. Докога някои ще чакат специална покана не знам, а специално ти Митак дето толкова се възмущаваш дори аз поне не ти и виждам очите. Предполагам обаче, че по Старозагорските фасади може да бъдеш открит доста често.
Да вярно, че "многоточието" означава и по-голямо "многомъние", което респективно означава по-голяма възможност за покриване на разходи за дейност, вместо да се налага да се самофинансираме. Не знам какво му е нетърпимото на това положение, но ако повече ти изнася можеш и сам да си поемаш разходите, щом ти е по-изгодно.
Щом пък имаш и предложения за теми за обсъждане, то тогава по-добре би било да присъстваш на клубната среща на 08.02.'13 от 18:00 в ТД Сърнена гора, вместо да разтягаш безкрайни локуми.
Надявам се д няма игнорирали срещата клубни членове, което често се случва, поради предполагам изключително неотложни и важни други ангажименти.
Надявам се и в израз на коректност към всички останали да се съберем навреме, а не през пет минути в рамките на следващия след 18:00 час да има прииждащи!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Фев 01, 2013 11:45 pm 

Не че ми се иска да разтягам локуми, даже пиша по-малко и от тебе, но моите очи как да ги видиш като освен на стена "клуба" никъде не ходи. О, извинявам се, ходят 2-3 човека някъде на скали и то като се разберат на стената, и дотам с оповестяването на бъдещата клубна проява.

Гриша, не може всички да посещават стената и не е необходимо. Иска се малко "клубно мислене", иска се 1 ред да се напише и на който му изнася ще се включи. Не мога аз да звъня на 10 човека и да ги питам поотделно кой и къде ще ходи и какъв инвентар има, а и в последно време дали има право да взема инвентар, щото май по-малко от 10 човека имат това право.

Във фейсбука могат да се разстягат локуми а тука 1 ред никой не написва щото е много сложно или щото не е удобно. Там 1 тон глупости има сигурно, а тука на 3 месеца я някой се сетил я не.

Това със маламашката незнам откъде го измисли, аз и на стол и бюро да работя пак не мога да идвам често на стена, не всеки е отдаден на катеренето като тебе.

За сбирката имам конкретни въпроси и ще искам конкретни отговори, дали от тебе или от Управителния съвет на клуба, важното е да видим какъв ще е резултата.

И за пореден път искам да поясня на всички, особено тези които не са ме разбрали, че никой никого не възспира да прави каквото му е на сърце, да ходи където и когато си поиска, НО когато искаш да си част от нещо организирано и съвкупно като клуба по алпинизъм в случая, ТРЯБВА да се мисли КЛУБНО, за общото БЛАГО, за целите на клуба, за резултатите...

Има и още ама ще спорим на сбирката... ЛЕКА НОЩ!!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Фев 04, 2013 4:05 pm 

Митак, аз съвсем откровено не разбирам какво искаш.
Имаш ли идея кой катери активно? Ако не стъпваш на стена или на клубни сбирки от какъвто и да е вид, откъде можеш да знаеш кой на какво ниво е в момента? След като си се дистанцирал по един или друг начин, след като бойкотираш, по едни предполагам добри причини, по-популярното място за дискусии - facebook, как можеш да предполагаш кой какви ги върши?
Ако аз пусна обява, че тръгвам за Враца в петък вечер, това мислиш ли, че те грее по някакъв начин? Знаеш ли къде съм и откъде ще тръгна?
Другият въпрос с нивото на отделните хора в клуба. Познавам само едно перде, което да се остави да го осигурява относително непознат. Аз поне не бих тръгнал да катеря, с човек, който не съм виждал да катери. Стената е едно подходящо място за натрупване на информация. А ти специално, като стъпиш на стена веднъж годишно, и като започнеш да въздаваш ред и правосъдие, накърняваш достойнството на някой от присъстващите. Едва ли е всеки път, но такава една рана в клубния ни живот все още не е заздравяла...
Има и още, но... евентуално по-късно, като свърша работа и си изпия вечерната бира с колегите...

Бъдете здрави, уважавайте се и бъдете търпеливи и взаимно толерантни!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Фев 05, 2013 12:16 am 

И на теб ще отговоря Коце, макар че вече сме говорили на някои от сбирките и съм казвал какво точно не ми харесва, за разлика от повечето "членове", които идват само да запълнят местата по трибуните.
Казваш, че не ме разбираш какво искам. Ами много просто - да бъда член на клуб по алпинизъм и да участвам в проявите на КЛУБА, когато естествено мога.
Имам ли идея кой катери активно - НЕ, нямам идея, и не смятам че катеренето на стена е равносилно на катеренето на скали. Едни си предпочитат стената, други скалите. И кому е нужно да се поддържа ниво и оттам дали може да се катери с него.
Когато ти тръгваш към Враца да катериш, не означава че това е клубна проява. Ти си решил и си отиваш. И все пак смяташ ли, че наистина това е клубно мероприятие?
Относно това колко често ходя до стената и кой съм обидил: Сметнах че за да я има стената трябва да се спазват правилата създадени от нас и в наша полза, обаче се получи така, че никой не ме подкрепи в затвърждаването им, защото те са за всички. Естествено Митака стана най-лошия и вечно мрънкащ, след което се предполага, че няма смисъл да правя каквото и да е. Едно е да обидиш някой на лична основа, но не знам кой би се обидил ако съм се опитал да СПАЗЯ едни простички правила.
Никога не съм имал каквито и да е намерения с цел подкопаването или подриването на чието и да е достойство. Може и да се е случило, със сигурност неумишлено, все пак е човешко да се греши, но да отстояваш справедливото не би трябвало да отваря каквито и да е клубни рани.

Жив и здрав бъди, и не се сърди!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Фев 06, 2013 4:22 pm 

Митак, Митак, като ти гледам писанията направо се отчайвам!
"...да бъда член на клуб по алпинизъм и да участвам в проявите на КЛУБА..."
Ами участвай де! Кой те е спрял?

"Имам ли идея кой катери активно - НЕ, нямам идея..."
Как да имаш идея като никакъв те няма. Защо щом си толкова мераклия не се появяваш?

"и не смятам че катеренето на стена е равносилно на катеренето на скали."
Не вярвам някой някога да е твърдял обратното. За повечето хора стената е тренировъчно съоръжение. Да изброявам ли примери от световна или национална величина? Стената е и място, където освен тренировка хората осъществяват контакт и комуникация. Не са изключения и привържениците само на катеренето в зала, в което разбира се няма нищо лошо. Лошо е /лично мнение/ когато има случаи на хора, които нито посещават изкуствената стена нито пък се включват в скалното катерене, а иначе имат "сериозен" интерес за катерене. Ей това не го разбирам. Но пък и това е личен избор!

"Когато ти тръгваш към Враца да катериш, не означава че това е клубна проява."
А кое е клубна проява!? Та като в даден случай няма други ентусиасти и единствения готов за катерене ли да си стои и да си натиска парцалите у дома? Всички ли трябва да се съобразяват с тези, които си имат други приоритети. Кой въобще ще катери тогава? Да направим Говорилен клуб, a! Нека не бъркаме дейностите!

П.С.: Моля да оставим настрана коментари за някакви обидни намерения, Едва ли някой е имал такива! И още нещо: "CLIMB NOW, WORK LATER"! ;)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа