Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Велоклуб Зарата


гр. Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 62,
тел. 0898430909

e-mail:  anons.sz@gmail.com

„Клуб за колоездене и туризъм Зарата“. Сдружението съществува от 2004 г. като клуб по колотуризъм към ТД „Сърнена гора” гр. Стара Загора. През тези години основните цели на клуба са популяризиране на велосипедния туризъм и насърчаване на деца и -организиране на състезания по планинско колоездене и съдействие при участия на членовете и симпатизантите на клуба в мероприятия организирани от други клубове и организации. Независимо дали излизаме на велоразходка или тренировка ние винаги каним съграждани ентусиасти да се насладят заедно с нас на хубавото време и природата.
От както съществува клуба са почистени и маркирани над 200 км. веломаршрути в околностите на Стара Загора

През годините сме направили традиционни три състезания по планинско колоездене и бягане: Велорали Средна гора – двудневен маратон, Велорали Купа Зарата – еднодневен маратон и детско състезание за Празника на Детето – 1 юни. Също така сме организирали и провеждали в околностите на Стара Загора държавните шампионати в дисциплините XCO и XCM – заложено в националния календар на БКС.
От 2020г. клубът е член на Българска федерация по туризъм.

В края на 2019г. клуба смени ръководството си и тримата нови представляващи го са: Йордан Кротнев /0884399492/, Атанас Атанасов /0878441442/ и Константин Атанасов /08887470701/.
гр. Стара Загора, бул. “Цар Симеон Велики” 62