Гост на ТД „Сърнена гора“ – околосветският пътешественик Володя Сорокин

Гост на ТД „Сърнена гора“ – околосветският пътешественик Володя Сорокин


Здравейте, приятели!
В петък ни гостува околосветският пътешественик Володя Сорокин. Неговият разказ беше изключително увлекателен и двата часа, които прекарахме с него, минаха съвсем неусетно.
Володя Сорокин ни разказа за пътешествията си из България, пътешествието си до Австралия, пътешествието си до Южна Африка и двете си пътувания из Северна Америка. Сидни, Аделаида, Владивосток, Иглен нос, полуостров Юкатан, Хавана (Куба), Анкъридж (Аляска) са едни от малкото далечни точки, до които този невероятен човек е достигнал само със своите два крака, благодарение на велосипеда си. За годините от 1994 до 2011 той е изминал над 60 000 км (един път и половина дължината на Екватора – бел. автора), сменил е общо четири велосипеда, срещнал се е с безброй различни култури, раси, хора, характери, станал е „гражданин на света“, както той сам се определя. До Австралия Володя Сорокин е успял да стигне със скромните 350 щатски долара (е, и с още 250 долара назаем от колоритна персона в Индонезия – за самолетен билет до Австралия и обратно), като парите основно са изхарчени за визи по границите и съвсем малко за храна. Не това е най-важното – по време на тези пътешествия той е придобил безброй впечатления, безброй спомени и безценен опит – СПОМЕНИ, които Володя Сорокин сподели с нас, гарнирани с интересен кратък филм и няколко вълнуващи снимки.
Днес можете да се „срещнете“ с господин Сорокин в ефира на ТВ Загора, в предаването „Сутрин с нас“.
До нови срещи, г-н Сорокин, ще ви очакваме пак!
П.С. И до ден днешен Володя Сорокин пътува често из България с велосипеда си, професионално се занимава с тенис на маса (състезава се в съответната своя възрастова група), активно се занимава с водни спортове – каякинг, рафтинг и други.
Снимки: Даниел Йорданов