Концерт посветен на 120 годишния юбилей на ТД „Сърнена гора“

Концерт посветен на 120 годишния юбилей на ТД „Сърнена гора“


               На 6 април 2022 г. вечерта, в Голямата зала на Културен център „Стара Загора“, се проведе Юбилеен концерт, по случай 120-та годишнина от основаването на Туристическо дружество „Сърнена гора“. Датата, разбира се, не е случайна – точно на 6 април 1902 г., в град Стара Загора се основава първото туристическо дружество.
Желаещите да присъстват на концерта бяха повече от 500, а залата беше почти пълна. Председателят на Туристическо дружество „Сърнена гора“, г-н Георги Гацин приветства и поздрави туристите с юбилея. Негова беше честта да връчи Златен медал Алеко Константинов, най-високото отличие, връчвано от БТС, на Продан Проданов – дългогодишен наш турист и водач. Медали за особени заслуги бяха връчени на Костас Канидис и Жеко Вътев – две имена в алпийските среди, прославили България по високите планини на почти всички континенти по света. Сред официалните гости на концерта бяха представители на Община Стара Загора, на културни институции в град Стара Загора и туристически дружества от страната. Заместник-кметът на Община Стара Загора Милена Желева отправи приветствие от свое име и от името на Кмета на Община Стара Загора – г-н Живко Тодоров, към присъстващите туристи, по повод юбилея. Бяха връчени цветя и поздравителни адреси от различни организации в град Стара Загора, сред които Кметът на Община Стара Загора, Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Държавна опера, гр. Стара Загора и други.
                В празничния концерт се включиха Туристически хор „Средногорски звуци“ с диригент Емил Минев, Детско-юношески народен хор „Жарава“ при Читалище „Родина“ с ръководител Даниела Дюлгерова, групи от танцово студио „Карибе“ с ръководител Кристина Димитрова, група за съвремено джаз, поп и рок пеене към НУМСИ „Христина Морфова“ с ръководител Павел Цонев и трупа за съвременно и традиционно фолклорно изкуство „Танца на вятъра“. Участниците предложиха изключителни изпълнения с много музика, танци и настроение. Водещ на юбилейния концерт беше актьорът от Драматичен театър „Гео Милев“ – Димитър Митев. След края на юбилейния концерт, гостите получиха подарък от Туристическо дружество „Сърнена гора“ – ленена торбичка с логото на дружеството, юбилейния вестник, магнитче с логото на дружеството и живо дръвче, което всеки един да посади на подходящо място. Гостите си казаха „Наздраве!“ на изискан коктейл във фоайето на Културен център „Стара Загора“.
Честит юбилей, приятели туристи!