Младежка секция на клуба по Пешеходен туризъм

Младежка секция на клуба по Пешеходен туризъм


В събота, на 30 април 2022 г., Младежката секция на клуба по Пешеходен туризъм към дружеството проведе третата поредна „тренировка“ за Ботевия поход – 74-и Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица“ 2022 г. Младежите се придвижиха с автобус до село Старозагорски бани, където на поляните край езерото проведоха разнообразни игри и тренировки, най-вече усвоявайки уменията за разпъване и сгъване на палатки. Пътят обратно до град Стара Загора те извървяха пеша – от с. Старозагорски бани, покрай с. Ново село, с. Пряпорец и с. Борилово, до кв. Дъбрава и подножието на Аязмото.
Ръководството на Младежката секция споделиха, че всяка една тренировка е важна за участниците в Ботевия поход, особено на тези, които им предстои участие за първи път, тъй като на всяка една тренировка се усвояват различни умения, показват се различни сръчности и се преодоляват предизвикателства, които младежите ще срещнат на същинския поход, който започва на 27 май от Козлодуйския бряг.
Следващата тренировка ще се проведе през идния уикенд, когато ще се извърви пеша разстоянието от село Руманя до град Стара Загора. По този начин се цели да се възпроизведе максимално близо един ден от същинския Поход – вървене по черни пътища и пътеки сред китните поля.
Успех, младежи!