Общоградски поход – м.май

Общоградски поход – м.май


Уважаеми приятели,
Продължаваме добрата традиция в края на всеки месец да организираме Общоградски ПОХОД, който се провежда в околностите на град Стара Загора. Каним Ви на следващия Поход, като ще Ви очакваме в 8:30 часа, на 28 май 2022 год., събота, на Сборния пункт – на паркинга до езерото „Загорка“.
Маршрутът на Похода е от паркинга на езерото „Загорка“, на север в посока към с. Змеево (но няма да стигнем до него). Ще изкачим Цветен рид, популярен и със старото си име Чичек баир, който малцина знаят защо носи точно това име. Там има красиви и омайни закътани полянки, обсипани с горски божури. Надяваме се да видим такива, да не са прецъфтели и да се насладим на великолепното цвете, дало името на цялата височина над града. Там някъде, на подходящо място ще направим почивка за обяд и след това се връщаме обратно до град Стара Загора.
Продължителност на похода: около 5 часа, включително почивките.
Походът е подходящ за всички възрасти, не е сложен, изисква удобни спортни обувки, дрехи и малка раничка – с храна, достатъчно вода, шапка, репелент против насекоми, слънцезащитни средства, дъждобран (за всеки случай). Водач на Похода ще бъде Неделчо Янев.
За повече информация: Ваня Петкова, секретар на Туристическото дружество – 0882 966 462.
Очакваме Ви!
ВАЖНО: При дъждовно време Походът няма да се състои.