Общоградски поход – м.ЮНИ

Общоградски поход – м.ЮНИ


Уважаеми приятели,
Продължаваме добрата традиция в края на всеки месец да организираме Общоградски ПОХОД, който се провежда в околностите на град Стара Загора. Заедно с Община Стара Загора Ви каним на следващия Поход, като ще Ви очакваме в 8:30 часа, на 25 юни 2022 г., събота, на Сборния пункт – в подножието на Аязмото, до чешмата и параклиса пред Митрополията, срещу фонтан „Жабките“.
Походът е посветен на 120- годишнината от създаването на Туристическо дружество „Сърнена гора“ и Денят на билките – Еньовден.
Маршрутът на Похода е следният: от Митрополията тръгваме на север, минаваме покрай Генералската чешма, изкачваме връх Острец и стигаме до Лъвската чешма над кв. Дъбрава, където ще направим почивка. После през кв. Дъбрава, покрай изоставената детска градина и Генералската чешма, отново се връщаме в подножието на Аязмото.
Продължителност на похода: около 5 – 6 часа, включително почивките.
Походът е подходящ за всички възрасти, не е сложен, изисква удобни спортни обувки, дрехи и малка раничка – с храна, достатъчно вода, шапка, репелент против насекоми, слънцезащитни средства, дъждобран (за всеки случай).
Водач на Похода ще бъде Дончо Донев.
Очакваме Ви!
ВАЖНО: При дъждовно време Походът няма да се състои.