Общоградски поход

Общоградски поход


Уважаеми приятели,
Продължаваме добрата традиция в края на всеки месец да организираме Общоградски ПОХОД, който се провежда в околностите на град Стара Загора. Този път той е малко по-различен, защото няма да се съберем както обичайно – някъде в Стара Загора, а началото на Похода ще бъде в с. Борилово. Ще Ви очакваме в 8:45 часа, на 31 юли 2021 год., събота, на Сборния пункт – на Площада в с. Борилово, пред магазин „Феникс“ (при крайната спирка на автобусите до селото). До Борилово можете да стигнете с обществен транспорт – градска автобусна линия № 91 – тръгва от кв. Зора точно в 8:00 часа, минава по бул. Никола Петков, бул. Цар Симеон Велики, ул. Гурко, бул. Цар Симеон Велики, бул. България, край кв. Железник, Черния мост, Седмия километър, фабрика „Дерони“, хотел-ресторант „Кончето“, с. Пряпорец и с. Борилово. Можете да хванете автобуса от всяка една спирка в града – просто съобразете времето с тръгването на автобуса от кв. Зора. В Борилово автобусът пристига около 8:40 часа. Цената на билета от града до с. Борилово е 2,00 лв. След като пристигнете с автобуса, ще имате време за кафе, докато изчакаме всички походници. Разбира се, до Борилово можете да ползвате и собствен транспорт.
Тръгваме точно в 9:00 часа.
Маршрутът на Похода е следния: от площада в с. Борилово се насочваме на югоизток, към кв. Дъбрава с леко изкачване. Минаваме през премката между върховете Калпазанбаир и Чукарка, след което се спускаме към кв. Дъбрава и Лъвската чешма. После продължаваме южно от връх Купеларица и северно от кв. Дъбрава, към Генералската чешма. Там предвиждаме да направим почивка за обяд, след което да се насочим през алеите и пътеките на Аязмото до фонтан „Жабките“.
Продължителност на похода: около 4 – 5 часа, включително един час почивка по обяд.
Походът е подходящ за всички възрасти, не е сложен, изисква удобни спортни обувки, дрехи и малка раничка – с храна, достатъчно вода, шапка, репелент против насекоми, слънцезащитни средства, дъждобран (за всеки случай). Разбира се, молим ви да се съобразите с актуалните мерки на властите против разпространение на CoVid-19.
Водач на Похода ще бъде Валентин Иванов.
За повече информация: Ваня Петкова, секретар на Туристическото дружество – 0882 966 462.
Очакваме Ви!
ВАЖНО: При дъждовно време Походът няма да се състои.