Планинарско кино в Стара Загора

Планинарско кино в Стара Загора


При изключително сериозен интерес преминаха Дните на планинарското кино в Стара Загора тази година. В подбора на заглавия бяха включени основно премирани филми от Банско Филм Фест 2018, една от най-големите панорами на планинарско и екстремно кино в света. Ехото от Банско Филм Фест и тази година беше подарък за старозагорци от Туристическо дружество „Сърнена гора“, с подкрепата на Община Стара Загора и домакинството на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. От своя страна старозагорци показаха изключително сериозен интерес, като и в трите дни бяха изпълнили залата до краен предел, на моменти имаше и правостоящи. Както вече стана традиция, при откриването на Дните на планинарското кино, каним пътешественици да разкажат на живо за своите преживявания в близки и далечни страни. Тази година наш гост беше Ния Тошкова, която със свой приятел е прекосила Африка с колело – от Кайро до Кейптаун. Благодарим Ви за интереса към планинарското кино, ще се видим отново догодина! Снимките са от деня на откриването на кинопанорамата.


Секретарят на ТД „Сърнена гора“, Ваня Петкова, поздравява гостите – Ния Тошкова и Натали Петкова.


Натали Петкова, един от основателите на Банско Филм Фест разказва за подбора на филмите в тазгодишното Ехо от кинопанорамата в Банско.


Пътешественикът Ния Тошкова разказва за своите преживявания по време на дългия преход с велосипед от Кайро до Кейптун, през цяла Африка