ТД“Сърнена гора“ 2019 пътешествия и експедиции по света

ТД“Сърнена гора“ 2019 пътешествия и експедиции по света


Вечерта на 10 декември залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ беше препълнена – старозагорци с интерес очакваха да видят и чуят презентациите на Туристическо дружество „Сърнена гора“ – Експедиции и пътешествия по света и нависоко. Над 200 човека се насладиха на разказите от първо лице на четирима пътешественици от Дружеството.
Костас Канидис представи изкачването на връх Елбрус (5 642 м) от голяма група старозагорски туристи през август. Тази проява беше анонсирана като най-масовата международна проява, случила се в историята на ТД „Сърнена гора“ в цялата му почти сто и двадесет годишна история – повече от 15 човека се качват на върха.
Събина Цанева представи един нетрадиционен начин за далечни пътешествия – с велосипед. Четирима приятели тръгват от изворите на река Рейн в Алпите, като преминават почти по цялата ѝ дължина до устието в Северно море, наслаждавайки се на великолепните природни и урбанистични картини.
Жеко Вътев представи изкачването на връх Хан Тенгри (7 010 м) в планината Тяншан, който връх се намира точно на границата между Киргизстан, Казахстан и Китай. „Върхът е една величествено красива правилна пирамида. Това е четвъртият ми най-красив връх, който изкачвам“, заяви господин Вътев пред публиката в залата.
Владо Пашовски представи пътешествие до далечната и непозната за нас държава Перу. Той разказа как са ползвали всякакъв начин за придвижване – със самолет, автобус, влак, пеша, с лодка, автомобил, само и само да успеят да посетят повече от прекрасните забележителности на тази южноамериканска страна.
Благодарим от сърце на нашите презентатори, благодарим от сърце и на публиката в залата, чийто интерес показва, че това, което правим, има смисъл!
На всички наши приятели пожелаваме крепко здраве, много щастие и все повече пътешествия до близки и далечни дестинации!
„Човекът е човек, когато е на път!“
Весели празници!