Успехи на младите ориентировачи

Успехи на младите ориентировачи


През изминалия уикенд, на 11 и 12 юли 2020 год.,се проведе национално състезание по спортно ориентиране за купа “Габрово” и купа “Дряново”, на средна дистанция, в околностите на с. Гостилица, общ. Дряново. В това състезание, в своята възрастова група (жени 12 год.),Преслава Господинова, състезателка на Клуб по ориентиране “Сърнена гора”, зае престижното второ място в конкуренция с още 34 състезателки, включително и от своя клуб. Тя финишира с време за двете състезателни дистанции (1400 м + 1610 м)
общо 34 мин. и 28 сек., изоставайки само на минута и четиридесет и пет секунди след първата финиширала. За шестокласничката във ІІ ОУ “П. Р. Славейков”, гр. Стара Загора, това е поредно призово класиране. Само две седмици по-рано (във уикенда 27 и 28 юни 2020 год.), на провелото се национално състезание
по спортно ориентиране за купа “Странджа”, на средна дистанция, в околностите на с. Писменово, общ. Приморско, Преслава зае първо място в общото класиране при своята възрастова група. В същата възрастова група, Алегра Малакова от клуба по ориентиране “Сърнена гора” зае второ място. В същото състезание, Лазар Миланов от нашия клуб зае второ място в своята възрастова група (мъже 16 год.). В състезанията за купа “Странджа” се включиха общо 26 ориентировачи от Клуб по ориентиране “Сърнена гора”.Поздравления за изключително доброто представяне на младите състезатели на Клуба по ориентиране при Туристическо дружество “Сърнена гора”, гр. Стара Загора!
Поздравления и за техните треньори и родители, за тяхната всеотдайна работа с децата!
Пожелаваме на ориентировачите още по-високи спортни постижения в предстоящите състезания и много здраве!