160 години от рождението на Алеко Константинов

160 години от рождението на Алеко Константинов


В деня на навършването на 160 години от рождението на големия писател, общественик и радетел на туризма Алеко Константинов, туристите от ТД Сърнена гора се събраха при неговия паметник в града ни, за да отдадат почит!
При Алековия кът на Аязмото се събраха над 30 човека, като сред тях бяха представители на клуба на Ветераните туристи и Младежката секция, настоящият изпълнителен секретар Даниела Велева, както и нейната предшественичка Ваня Петкова, граждани, както и активисти от Спортен клуб за активно дълголетие „Аязмото“. На импровизираното събитие Младена Пенчева и Йовко Йовчев  изнесоха занимателни и интересни беседи за живота и делото на Щастливеца, за което им благодарим от сърце. След беседите, бяха поднесени  цветя в знак на признателност!
Като основоположник на организираното туристическо движение у нас, Алеко, образно казано, е повел всички нас по планинските и туристически пътеки, запалил е още стотици хиляди през годините и последователите му се множат. Организираният туризъм има своето бъдеще, разбира се, имайки своите дълбоки корени в миналото!
Благодарим ти, Щастливец, ние продължаваме делото ти!
Благодарим за снимките на нашия приятел Асен Загоров!